Brug coaching til at finde dine grundværdier

Har du styr på dine kerneværdier?

Posted on

Kender du egentlig dine grundværdier? Sikkert ikke. Men du har måske oplevet, at nogle perioder har føltes som “dig”, mens du har haft svært ved at mærke dig selv i andre perioder af livet. Magisk flow kan opleves, når vi lever i overensstemmelse med vores kerneværdier. Det modsatte kan så også ske, når vi absolut ikke gør. Vil du finde ud af, hvad dine grundværdier er, så du kan opleve mere hverdagsmagi? Yes, sir! Fedt, så følg med her.

Dine grundværdier er de allervigtigste værdier, der beskriver, hvordan du allerinderst ønsker at være som menneske. De handler ikke om noget, du gerne vil opnå i livet. Det er nogle værdier, der allerede er i dig. Hvis du lever et liv, der er ikke stemmer overens med disse, så kan du føle dig drænet, have fornemmelsen af at “noget er forkert” og det kan i værste fald få dig til at føle, at livet er meningsløst, give angst eller tristhed.

Føler du dig lidt lost i livet, så kan det være en kæmpe hjælp at finde frem til dine kerneværdier. Når du er bevidst om dem, så kan du langsomt begynde at styre dit liv i en retning, der er mere “dig”. Når du begynder at tage små skridt imod at leve i overenstemmelse med dine kerneværdier, så kan du opleve mere frihed og autenticitet. Derfor vil jeg guide dig igennem en lille øvelse, som kan hjælpe dig med at blive mere bevidst om dine livsværdier.

Det skal du bruge:
Et sted hvor der er fred og ro. Et stykke papir og en kuglepen.

Tid:
45-60 minutter

#1: Forberedelse

Sæt eller læg dig godt tilrette og forsøg at slappe af så godt som muligt. Luk øjnene.

#2: Skab din drømmedag

Nu skal du skabe din ultimative drømmedag. Start helt fra morgenstunden og helt til aften. Gå gerne i detaljer og drøm gerne stort.

Hvilke aktiviter har du i løbet af dagen? Hvad spiser du? Hvem er du sammen med? Hvor er du henne? Hvilke oplevelser har du? Hvilke typer samtaler har du? Vær så specifik som mulig. Mærk hvordan det ville føles at opleve den ultimativt fedeste dag nogensinde.

 

#3: SKriv din ultimative drømmedag ned

Når du har gennemgået hele din drømmedag i hovedet, så åbner du øjnene og skriver dagen ned på et stykke papir. Skriv det gerne i listeform.

Fx:

1: Vågner op i xx ved siden af xx

2: Spiser morgenmad der består af xx

3: Flyver i helikopter over xx

4: Udvikler på mit projekt, der handler om xx

Osv..

#4: Tilføj grundværdier

Nu gennemgår du elementerne fra dagen og spørger dig selv ud for hvert element, hvad der er den bærende værdi bag.

Her kommer en liste med nogle af de mest almindelige kerneværdier, som du kan finde inspiration i. Du kan selvfølgelig selv tilføje flere. Hvis du støder på nogle værdier, som du føler er meget vigtige for dig, men som ikke passer til nogle elementer i din drømmedag, så skriv dem ned på dit papir alligevel.

Der er ingen rigtige og forkerte værdier, og alle har lidt af alle værdierne. Men du vil opleve, at nogle værdier træder mere frem end andre. Det er blandt andet hvad din beskrivelse af din drømmedag kan hjælpe dig med.

Liste med grundværdier

Eventyr, Autenticitet, Frihed, Sundhed, Retfærdighed, Nysgerrighed, Skønhed, Selvomsorg, Tilgivelse, Sjov, Generøsitet, Udfordring, Nærhed, Samarbejde, Spænding, Stabilitet, Sikkerhed, Taknemmelighed, Humor, Spiritualitet, Selvudvikling, Lærdom, Romantik, Respekt, Ærlighed, Ro, Balance, Kreativitet, Seksualitet, Hjælpsomhed, Selvbevidsthed, Mindfulness, Fitness, Flittighed, Uafhængighed, Troværdighed, Sensualitet, Organisering, Nydelse, Struktur, Vedholdenhed, Intimitet, Ydmyghed, Venlighed, Fleksibilitet, Mod, Spænding, Nysgerrighed, Fællesskab, Omsorg … Find selv på flere.

 

#5: 5 grundværdier

Når du har gennemgået din dag og kombineret dem med grundværdierne, så vil du måske opleve, at der er nogle værdier, der træder mere frem end andre. Nu skal du finde frem til 5 grundværdier, som er dem, du føler er de ALLERVIGTIGSTE for dig. Hvis der er nogen på listen, du synes skal med, så gør du bare det.

 

#6: Lever du efter dine grundværdier?

Tænk over hvordan du lever dit liv i øjeblikket, og spørg dig selv: Lever jeg efter mine grundværdier eller er jeg langt fra? List grundværdierne i rækkefølge efter hvilke, der er mest til stede i dit liv i øjeblikket.

 

#7: Åben op for hverdagsmagien

Når du har din liste, så kig på den af dine 5 grundværdier, som fylder mindst i dit liv lige nu. Hvilket lille skridt kan du tage allerede i dag, der kan få den grundværdi endnu mere i spil?

Når du tager handlinger, der er i overensstemmelse med dine vigtigste grundværdier, så vil du opleve et dejligt flow. Vær opmærksom på de her værdier, og bliv ved med at tage små skridt hele tiden, der får dig tættere på dine værdier. Jo mere i overensstemmelse med værdierne du er, jo større følelse af hverdagsmagi vil du føle.

Skriv gerne en kommentar om din oplevelse eller hvis du har spørgsmål! God fornøjelse!

Din flow Coach Laura

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *